Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Bieg urodzinowy Gdyni

Już po raz kolejny bierzemy udział w Grand Prix Gdyni w Biegach Ulicznych. Jak co roku cykl rozpoczyna Bieg Urodzinowy Gdyni rozgrywany na dwóch dystansach: młodzieżowym mierzącym 2km i biegu głównym na 10km.
O 11:30 na dystansie 2km wystartowało pięć reprezentantek naszej szkoły, z których najlepiej spisała się Marta Topp (1bLO) zajmując drugą lokatę. Kolejno na piątym miejscu przybiegła Katarzyna Grubba (1bLO), na siódmym Patrycja Guppert (2pLO), ósme miejsce zajęła Katarzyna Szreder (1bLO) a dziewiąta była Paulina Ciska (2pLO).
Trzydzieści minut później na strzał z armaty Okrętu Marynarki Wojennej ponad cztery tysiące zawodników ruszyło na trasę biegu urodzinowego. Zarówno piękna pogoda jak i pot wylany na treningach spowodowały, że wszyscy reprezentanci „samochodówki”poprawili swoje rekordy życiowe.
Na mecie każdy z uczestników otrzymał medal, część układanki, który po wszystkich czterech biegach utworzy statuetkę w kształcie Daru Pomorza.
Poniżej wyniki naszych reprezentantów:
BIEG MŁODZIEŻOWY
Imie i Nazwisko Czas Miejsce