Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Unihokeju Dziewcząt

Dnia 11 lutego 2014 r. odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Unihokeju Dziewcząt. Do rywalizacji przystąpiło 9 szkół z naszego powiatu. Organizatorzy zdecydowali o rozstawieniu trzech najlepszych zespołów z poprzedniego roku. W drodze losowania trafiliśmy do grupy trzeciej z ZSP nr 1 Wejherowo oraz z ZSO Rumia. W grupie pierwszej grali ze sobą: ZSP nr 1 Rumia, II LO Wejherowo, ZSP Reda, w grupie drugiej: ZSP nr 2 Wejherowo, ZSP nr 3 Wejherowo, ZSP nr 2 Rumia.
Pierwszy mecz rozegraliśmy z rozstawionym zespołem ZSP nr 1 Wejherowo. Początkowo mecz nie układał się pomyślnie, przegrywaliśmy 0:2, ale dzięki determinacji zespołu zakończył się wynikiem 2:2. W drugim meczu wygraliśmy już 3:0. Ostatni mecz rozegrali ze sobą nasi przeciwnicy, mecz ten zakończył się wynikiem 5:1 dla ZSP nr 1 Wejherowo, a to znaczyło, że to nie my wejdziemy do grupy walczącej o miejsca I-III, a będziemy dalej grać w grupie o miejsca IV-VI.
Tu trafiliśmy na zespoły, które wyszły z drugiego miejsca z pierwszej i drugiej grupy, czyli: II LO Wejherowo oraz ZSP nr 3 Wejherowo. Niestety, ZSP nr 3 Wejherowo wygrało oba mecze, a fatum V miejsca w unihokeju nas nie opuściło, bo poziomem gry dziewczyn nie odbiegały od żadnego innego zespołu biorącego udział w tych zawodach.
W zawodach reprezentowały nas: Agata Okroy, Edyta Szymańska, Katarzyna Grubba, Alicja Kaleta, Anna Jereczek, Paulina Klawikowska, Katarzyna Bojanowska, Monika Kobiela, Paulina Szymańska, Magdalena Pieper, Luiza Kass, Amanda Szotrowska, Martyna Meyer rez., Julia Michalska rez.