Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Sukces na XL Wojewódzkiej Olimpiadzie Historycznej

13 lutego 2014 r. Mateusz Czereda z klasy III euro LO uczestniczył ze swoim opiekunem p. Aleksandrą Kuchtą w uroczystym podsumowaniu XL Wojewódzkiej Olimpiady Historycznej na Wydziale Historii Uniwersytetu Gdańskiego. Dzięki uzyskaniu wysokich ocen w części pisemnej i ustnej tego etapu Mateusz wywalczył status kandydata do eliminacji centralnych. Taki wynik uzyskało tylko 17 przedstawicieli liceów województwa pomorskiego. Pozostaje pogratulować i życzyć naszemu reprezentantowi sukcesów w poznawaniu tajników historii i nie tylko. Historia nie jest bowiem jedyną dziedziną, która go interesuje. Oprócz konkursów historycznych Mateusz reprezentuje naszą szkołę w turniejach ekonomicznych, geograficznych i o tematyce europejskiej.
Gratulujemy

Sukces na XL Wojewódzkiej Olimpiadzie Historycznej Sukces na XL Wojewódzkiej Olimpiadzie Historycznej