Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Walentynkowe święto

Walentynowy nastrój udzielił się również uczniom samochodówki. Święto zakochanych postanowiliśmy uczcić na słodko. W piątek 14 lutego uczniowie klasy II P LO w ramach zajęć ekonomii w praktyce postanowili otworzyć własną działalność gospodarczą. Do tego dnia sumiennie przygotowywali się pod kierownictwem Pani Wioletty Sokół oraz Pana Jacka Brzezińskiego.
Słodki kącik zachwycił niejednego ucznia. W tym wyjątkowym dniu nawet singiel mógł doznać przyjemności zakupując pyszną muffinkę. W sprzedaży znalazły się także balony w kształcie serduszek. Dużą popularnością cieszyły się róże, które z reguły kupowali panowie dla swoich wybranek. Nie sądziliśmy, że nasze „produkty” rozejdą się jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”.
Zebrane przy tej okazji pieniądze przeznaczymy na dalszą działalność oraz własne potrzeby. Sądzimy, że ta inicjatywa okazała się strzałem w dziesiątkę!
Z tego miejsca także pragniemy podziękować dyrekcji za umożliwienie wystawienia stoiska oraz wspomnianym wyżej nauczycielom za ogromną pomoc.
Dziękujemy!!!