Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Powiatowa Licealiada w Tenisie Stołowym Chłopców

Po niewątpliwym sukcesie naszych olimpijczyków dnia 17 lutego nadszedł czas na zawody drużynowe w skokach narciarskich ale i też na Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponagimnazjalnych w Drużynowym Tenisie Stołowym Chłopców. Ja nie miałem takiego bólu głowy o skład reprezentacji jak Łukasz Kruczek. Piotr Żyła, czy Rafał Kubacki. Rafał Kubacki, czy Piotr Żyła. Już wiem, że Polacy w składzie Kamil Stoch, Maciej Kot, Jan Ziobro i Piotr Żyła zajęli historyczne IV na Igrzyskach Olimpijskich Soczi. Do medalu zabrakło kilku metrów w pierwszym skoku Piotrka. Nam do wejścia do ścisłego finału zabrakło 2 punktów w piątym secie gry podwójnej w meczu z ZSP nr 1 w Wejherowie.
Naszą szkołę reprezentowało trzech równorzędnych zawodników: Michał Struk i Tomasz Woźniak (obaj już po raz trzeci) i Robert Bianga. Mogłem dowolnie ich zestawiać do kolejnych meczy. Także myślę, że się chłopcy dzisiaj nagrali.
Zawody odbyły się podobnie jak zawody dziewcząt w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie. Dzisiaj do rywalizacji stawiło się 6 drużyn, które zostały rozstawione w dwóch grupach. W pierwszej: „Elektryk”, nasz zespół i zespół z Redy. W drugiej „Bukowa”, „Dworcowa” i „Cech”. Z pierwszej grupy awansował „Elektryk” i „Samochodówka”. Z drugiej „Bukowa” i „Dworcowa”. Nam przypadł „I Ogólniak”. Po meczach singlowych 1-1. Decydujący był mecz deblowy. Pierwszy set 9-11. Drugi 11-9. Trzeci 6-11. Czwarty 11-9. Piąty 9-11. I to tu zabrakło tych dwóch punktów. Musieliśmy teraz wygrać dwa kolejne pojedynki singlowe. Pierwszy wygraliśmy, drugi niestety już nie, choć znów minimalnie.
Walczymy więc o trzecie miejsce podobnie, jak w roku ubiegłym z gospodarzem zawodów. Tym razem wygraliśmy i tym razem my możemy się cieszyć z trzeciego miejsca w Powiatowym Turnieju Tenisa Stołowego, jak polscy skoczkowie z IV na olimpiadzie.
Gratulujemy!!!