Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

XII Halowe Mistrzostwa w Lekkoatletyce

26 lutego 2014 r. w nowej hali sportowej przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Halowej Lekkoatletyce. Uczniowie startowali w 5 konkurencjach: skoku w dal z miejsca, skoku wzwyż, pchnięciu kulą, biegu na dystansie 25m oraz biegu okrężnym 600m (dziewcząt) i 1000m (chłopców). Zawodniczki „Samochodówki” zdobyły 3 medale z czego dwa złote zgarnęła Justyna Klinkosz (w skoku w dali i wzwyż), a nasi zawodnicy aż 5 medali. Dodatkowo Łukasz Wiśniewski został wyróżnienie dla najlepszego zawodnika – w pięknym stylu wygrywając bieg na 1000m (12 okrążeń hali). Poniżej najlepsze wyniki naszych reprezentantów.

Medal Zawodnik Dyscyplina Wynik
Justyna Klinkosz