Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

FOX - Ogólnopolski Konkurs Języka Angielskiego

W dniu 4 marca 2014 odbyła się w naszej szkole XIV edycja konkursu FOX - Ogólnopolskiego Konkursu Języka Angielskiego organizowanego pod patronatem Instytutu Filologii Angielskiej Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Ideą konkursu jest motywowanie uczniów do nauki języka angielskiego poprzez udział w teście, do rozwiązania którego potrzeba odpowiedniej dla danej kategorii wiekowej wiedzy gramatycznej, słownikowej, kulturoznawczej oraz z zadanej lekturki. Test składa się z trzydziestu zadań wielokrotnego wyboru.
Do rozwiązywania testu w dwóch kategoriach wiekowych w ZSP 4 podeszli: kategoria LIONS - dla klas I - Magda Ćwikła Ie LO, Zuzanna Szlas Ie LO, Agata Okroy Ib LO oraz Kategoria EAGLES - dla klas II i III - Karolina Wrońska IIb LO, Weronika Lesińska Iip LO, Klaudia Szulta IIe LO, Natalia Licau IIIh LO, Sebastian Hewelt IIIp LO.
Wyniki za dwa miesiące - trzymamy kciuki!

Mocno trzymamy

FOX - Ogólnopolski Konkurs Języka Angielskiego