Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

’Przystanek Bruksela’

7 marca 2014r. w naszej szkole odbyła się trzecia edycja konkursu ’Przystanek Bruksela’. Konkursowi temu patronował poseł do Europarlamentu Europejskiego Jan Koziołowski oraz Starostwo Powiatowe w Wejherowie.
Do tegorocznej edycji przystąpiło 9 szkół z naszego powiatu. Nasza szkołę reprezentowały Sylwia Botkowska z 2p LO, Roksana Ruszkowska z 2e LO i Klaudia Szulta z 2e LO. Uczniowie w ciągu 30 minut musieli rozwiązać test, który składał się z 25 pytań zamkniętych oraz jednego pytania otwartego.
Główną i jedyną nagrodą w tym konkursie był wyjazd do Brukseli. W obecnym roku nagrodę zdobyła Aleksandra Kurecka z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi.
Gratulujemy! Bardzo dziękuje wszystkim uczniom oraz nauczycielom przygotowujących swoich podopiecznych do konkursu za udział w tej edycji.

Do zobaczenia w kolejnej edycji.