Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Wręczenie certyfikatów - Goethe Zertifikat B1

Dnia 7 marca 2014 odbyło się w naszej szkole po raz 13-sty uroczyste wręczenie certyfikatów Goethe Zertifikat B1. Wzruszeni uczniowie klasy 2e LO mogli odebrać z rąk pani Dyrektor Anny Wilk upragnione świadectwo potwierdzające ich znajomość języka niemieckiego. Uroczystość uświetnił swoją obecnością wicestarosta powiatu, pan Jan Domański.
Nad przebiegiem ceremonii i programem artystycznym czuwała klasa 1e LO wraz z p. Anną Guziuk, a gościnnie wystąpili Ola Hinc, Malwina Sarzyńska z klasy 1p LO oraz Paweł Semrau z klasy 2ft.
Uczniom klasy 2e gratulujemy zdobytych certyfikatów i życzymy sukcesu w przyszłym roku na egzaminie Goethe Zertifikat C1!