Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Awans siatkarek

Po zmaganiach piłkarek ręcznych, nożnych oraz unihokeistek w grach zespołowych nadszedł czas na siatkarki. Dnia 10 marca 2014 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie przy ulicy Budowlanych rozpoczęły się eliminacje powiatowe w piłce siatkowej dziewcząt.
Reprezentantki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 rozegrały tego dnia dwa mecze. Pierwsze spotkanie odbyło się z gospodyniami, które pokonały nas szybko 2:0 w setach (12:25; 8:25). Drugi mecz z przeciwniczkami z ZSP Reda okazał się lustrzanym odbiciem pierwszego. „Samochodówka” wygrała zdecydownie 2:0 w setach (25:12 ; 25:4). Dzięki wygranej z Redą dziewczyny awansowały do finałów, które odbędą się w Rumi za dwa tygodnie.

Trzymamy kciuki!

Awans siatkarek