Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Awans siatkarzy

Dnia 11 marca 2014 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Wejherowie przy ulicy Budowlanych odbył się jeden z trzech turniejów eliminacyjnych do Mistrzostw Powiatu w piłce siatkowej chłopców. Ponieważ drużyna ZSP nr 2 z Rumi nie przystąpiła do eliminacji i oddała swoje mecze walkowerem drużyna Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 rozegrała tego dnia tylko jeden mecz z reprezentacją gospodarzy.
W pierwszym secie tego pojedynku nasza drużyna bez problemów pokonała gospodarzy, co bardzo rozluźniło naszych chłopców, którzy bez walki oddali początek drugiego seta i w końcowej jego części już nie zdołali odrobić straconych punktów. W trzecim decydującym o zwycięstwie secie nasi reprezentanci zagrali już na swoim poziomie i nie dali najmniejszych szans rywalom awansując do finałów powiatowych bez porażki.

GRATULACJE!!!