Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

VI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Psychologicznej

W dniu 11 marca 2014 r. uczniowie naszej szkoły po raz pierwszy wzięli udział w VI Ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Psychologicznej.
W rezultacie długich przygotowań, pod czujnym okiem pani psycholog Lucyny Szydlik, do konkursu przystąpiło osiemnastu uczniów z różnych poziomów kształcenia. W pierwszym etapie turnieju nasza młodzież zmagała się z niełatwymi pytaniami w formie testu on-line. Stu najlepszych uczniów z całej Polski, którym dopisze szczęście, przejdzie do kolejnego etapu i będzie rywalizować w Wyższej Szkole Psychologii Społecznej w Warszawie.
Z niecierpliwością czekamy na wyniki pierwszego etapu i trzymamy kciuki za wszystkich uczestników konkursu!

I trzymamy kciuki

VI Ogólnopolski Turniej Wiedzy Psychologicznej