Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Wejheriada 2014

W dniu 12.03.2014 odbył się w naszej szkole II etap V edycji powiatowej olimpiady języka angielskiego „Wejheriada”. Udział w niej wzięło prawie 40 uczniów z 7 szkół ponadgimnazjalnych naszego powiatu, w tym 11 z naszej szkoły. Olimpiada składała się z części zamkniętej i otwartej i stanowiła próbę generalną przed egzaminem maturalnym na poziomie rozszerzonym. Wyniki tej części poznamy pod koniec marca, trzymamy kciuki za naszych uczniów i życzymy im przejścia do finału, który odbędzie się 09.04.2014 r.

Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014 Wejheriada 2014