Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Dzień otwarty szkoły

Podobnie jak w minionych latach „samochodówka” otworzyła swoje podwoje przed gimnazjalistami, którzy już wkrótce staną przed wyborem dalszej drogi kształcenia.
21 marca uczniowie mieli okazję do poznania szkoły, w której być może we wrześniu rozpoczną naukę. Kandydaci poznali ofertę edukacyjną, propozycje dodatkowych zajęć i możliwości rozwijania swoich zainteresowań. Ponadto, nie zabrakło okazji do porozmawiania z nauczycielami i uczniami. Na sali gimnastycznej przedstawiciele każdego profilu przygotowali tematycznie dostosowane stanowiska, przy których osoby pragnące dołączyć do grona uczniów "samochodówki" mogli otrzymać niezbędne informacje.
Scena muzyczna najbardziej przyciągnęła gimnazjalistów. Nasi uczniowie dali cudowny pokaz wokalno-instrumentalnych zdolności, byli to: Pranczk Przemek, Wicki Waldek, Kotkowski Tomasz, Babiś Bartek, Paweł Semrau, Sarzyńska Malwina, Hinc Ola, Sychowski Kuba, Bieszk Kuba, Cezary Hebel, Jętczak Sebastian, Formella Dominik.
Przygotowaliśmy także wycieczkę po szkole, dzięki której można było zajrzeć w każdy kącik „samochodówki”. Wiele uśmiechu wzbudziły: germanistka, Anna Guziuk, która bardzo energicznie wychwalała klasy euro i polonistka, Wioletta Sokół, która wiosennym strojem przypominała, że szkoła to nie tylko nauka, ale także zabawa.
Naszym Kochanym Uczniom wielkie podziękowania - spisaliście się na medal!

Gimnazjaliści!!!! Czekamy!!