Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

II miejsce w „Kabaretonie u Hipolita”

Kabaret? Czemu nie? Takimi słowami zareagowali uczniowie klasy IbFT na propozycję przygotowania scenki kabaretowej. Pierwsi z pomysłem scenariusza zgłosili się Klaudia Gdańska oraz Kacper Frybezowski. Następnie do grupy dołączyli: Ewelina Korthals, Wiktoria Markiewicz, Amadeusz Brzezinski oraz Rafał Sojc. W ten sposób, pod opieką Lechosława Czoski, powstała nasza grupa kabaretowa.
W pełni autorski skecz przygotowywany był z myślą o wystąpieniu na VII Kabaretonie „U Hipolita”, który odbył się 21. marca, w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi. Konkurencyjne zespoły, z którymi przyszło nam się zmagać, reprezentowały naprawdę wysoki poziom. W kategorii szkół ponadgimnazjalnych wystąpiły cztery grupy. Jak się okazało – nasz pomysł na rozbawienie publiczności był strzałem w dziesiątkę, gdyż reprezentacja naszej szkoły zajęła II miejsce!

Gratulujemy!!!

II miejsce w „Kabaretonie u Hipolita” II miejsce w „Kabaretonie u Hipolita” II miejsce w „Kabaretonie u Hipolita” II miejsce w „Kabaretonie u Hipolita” II miejsce w „Kabaretonie u Hipolita”