Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

„Samochodówka jest Happy!”

Wielkimi krokami zbliża się czas rekrutacji kolejnego rocznika do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie. Jaka szkoła z zewnątrz jest – każdy widzi, ale któż wiarygodniej pokaże i odda klimat panujący w budynku jeśli nie aktualni uczniowie „Samochodówki”?
Trójka z maturalnej klasy politologicznej: Cezary Hebel, Sebastian Jętczak oraz Dominik Formela swój pomysł przelali na papier, a następnie wprowadzili go w życie. Zamysł był jeden – pokazać szerszej grupie odbiorców, jak pozytywną szkołą jest ZSPg 4 im. Jakuba Wejhera. Wspomniana trójka przez kilka dni nagrywała młodzież, a także nauczycieli podczas przerw i lekcji. Projekt spotkał się z dużym zainteresowaniem, dzięki czemu praca nad nim przebiegała w ekspresowym tempie. Po skompletowaniu wystarczającej ilości ujęć, pozostało zmontować wszystko w jedną całość i efekt końcowy umieścić w sieci.
Inspiracją podczas powstawania wideoklipu był teledysk Pharrella Williamsa. Utwór „Happy” na portalu YouTube doczekał się już niezliczonej ilości interpretacji ze strony miast czy szkół. Wersję naszej szkoły przedstawiamy poniżej:

Loading the player ...