Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Olimpiada Techniki Samochodowej

22 marca 2014 r. w Warszawie na wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej odbył się II etap Olimpiady Techniki Samochodowej. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie z IV klasy technikum w składzie: Karol Kaleta, Marcin Kożyczkowski oraz Paweł Milbrod.
Niestety nie udało się im zakwalifikowali do finału. Karol Kaleta uzyskał 28 pkt, Marcin Kożyczkowski 31 pkt, oraz Paweł Milbrod 35 pkt. Aby awansować do finałowej 10 najlepszych trzeba było osiągnąć wynik minimum 57 pkt.