Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Zwycięstwo w XL Nocnych Manewrach SKPT - Strzebielino

W nocy z 22/23 marca w Strzebielinie odbyła się kolejna edycja Nocnych Rajdów na Orientację organizowanych przez SKPT. Tym razem tematem przewodnim rajdów byli „Czterej Pancerni”. Drużyna „samochodówki” w stawce 48 zespołów odniosła już drugie zwycięstwo w tego typu imprezie na orientację. Trasa marszu w linii prostej wyniosła około 14 km i do odnalezienia było dwanaście punktów kontrolnych.
„Deszcze niespokojne” nie pokonały nas, odnaleźliśmy wszystkie punkty pokonując deszcz, błoto, wzniesienia i wąwozy. Rzeczywisty pokonany dystans wyniósł 21km. Drugi zespół „samochodówki” zajął również wysokie 22 miejsce.
Nasi reprezentanci: pierwszy zespół: Maria Maj-Roksz, Joanna Skok, Maciej Skok, Cezary Lewandowski i Krzysztof Patok; drugi zespół: Małgorzata Sil, Beata Lange, Agnieszka Denz.