Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Siatkarze ze srebrnym medalem

Po wygraniu grupy eliminacyjnej przyszedł czas na występ naszych siatkarzy w finałach Mistrzostw Powiatu, które odbyły się 21 i 24 marca w ZSP nr 2 w Wejherowie. W pierwszym dniu rozgrywek nasza drużyna bez większych problemów pokonała ZSP nr 1 w Rumi (2-0) oraz LO II Wejherowo (2-0).
Drugi dzień zawodów nie był dla nas już taki szczęśliwy i po bardzo zaciętym meczu ulegliśmy gospodarzom - ZSP nr 2 Wejherowo (1-2), mając aż trzy piłki meczowe, których nie zdołaliśmy wykończyć.
W kolejnym meczu nasi siatkarze pokonali faworytów tych zawodów ZSP nr 1 Wejherowo i czekali na wynik meczu pomiędzy ZSP nr 2 i ZSP nr 1 ponieważ zwycięstwo „Sobieskiego” dawało nam wygraną w całym turnieju. Niestety drużyna ZSP nr 1 przegrała na przewagi w ostatnim secie i reprezentacja nasze szkoły zakończyła zmagania ze srebrnym medalem.
Skład drużyny: Derc Mateusz; Derc Krzysztof; Grzenkowicz Rafał; Warmbiert Jakub; Barzowski Szymon; Cierocki Wojciech; Khlas Dariusz; Doering Tomasz; Lilla Damian. Opiekun: Maciej Syska.
Kolejność Drużyn:
1.ZSP nr 2 Wejherowo