Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Zwycięstwo w Trójmiejskim Konkursie Języka Niemieckiego!

26 marca 2014 szóstka śmiałków z klasy 3e i 2e pod opieką p. Joanny Piotrowicz wyruszyła do Gdańska, by wziąć udział w etapie finałowym Trójmiejskiego Konkursu Języka Niemieckiego, zorganizowanym przez Gdańskie Liceum Autonomiczne pod patronatem Konsulatu Generalnego RFN w Gdańsku. Drużyna „samochodówki” zaprezentowała się bardzo dobrze!
I miejsce w finale zajęła uczennica 3e Karolina Funk, pokonując rywali z III LO w Gdyni i z „Topolówki”. W ścisłej czołówce znalazły się również 2 nasze uczennice: Klaudia Bujak z klasy 3e zajęła 4 miejsce, a Patrycja Dzienisz z klasy 2e – 6 miejsce.

Laureatom konkursu gratulujemy!