Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

XV Ogólnopolski Konkurs „Barwy morza”

Dnia 28 marca 2014 r. w Gdańskich Szkołach Okrętowych i Ogólnokształcących Conradinum odbyło się uroczyste wręczenie nagród laureatom XV Ogólnopolskiego Konkursu „Barwy morza”. W tym roku, w konkursie fotograficznym nasza szkoła zdobyła najwyższe laury!
W kategorii „Morze” laureatami zostali:
— I miejsce - Amadeusz Brzeziński z Ib FT za zdjęcie pt: „Potęga morza”
— II miejsce - Ewelina Korthals Ib FT za zdjęcie pt: „Morska tęcza”
— III miejsce - Sylwia Milewczyk Ia FT zdjęcie pt: „W promieniach słońca”.
Amadeusz Brzeziński został również laureatem I nagrody w kategorii „Statki i okręty” za zdjęcie pt: "W podróży"
Zwycięzców na rozdaniu nagród wspierały koleżanki z klasy. Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów wszystkim uczniom fototechnika!

Gratulujemy!!!

XV Ogólnopolski Konkurs „Barwy morza” XV Ogólnopolski Konkurs „Barwy morza” XV Ogólnopolski Konkurs „Barwy morza” XV Ogólnopolski Konkurs „Barwy morza” XV Ogólnopolski Konkurs „Barwy morza”