Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Wygrana w Wojewódzkim Przeglądzie Piosenki Angielskiej

28 marca 2014 r. wzięliśmy udział w V Wojewódzkim Przeglądzie Poezji i Piosenki Angielskiej "My Favourite Things" zorganizowanym przez Pierwszą Społeczną Szkołę Podstawową w Gdyni. W przeglądzie uczestniczyło ponad stu dwudziestu uczniów z 40 szkół, podzielonych na kategorie wiekowe: szkoła podstawowa klasy I-III, szkoła podstawowa klasy IV-VI, gimnazjum i szkoła ponadgimnazjalna. Rywalizowaliśmy z siedmioma szkołami w naszej kategorii, w tym m.in. z Gdańska i ze Słupska.
Wyruszyliśmy do Gdyni dwoma "wesołymi autobusami" w mocnym składzie: Klaudia Król (Ih LO), Klaudia Markowska (Iih LO), Aleksandra Hinc (Ip LO), Malwina Sarzyńska (Ip LO), Tomasz Kotkowski (IIe LO) i Paweł Semrau (II ft).
Zmagania konkursowe trwały od 9:00 do 17:00. I wreszcie, około godziny 18:00 jurorzy ogłosili wyniki. W naszej kategorii przyznano tylko II i I miejsce (zgarnęliśmy obydwa). II miejsce w kategorii PIOSENKA zajęli Klaudia Król i Paweł ("Radioactive"). I miejsce w kategorii PIOSENKA zajęły Ola i Malwina wykonując utwór "Somewhere over the rainbow" we własnej aranżacji.

Gratulujemy

Loading the player ...