Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Eliminacje Mistrzostw Powiatu w Koszykówce Dziewczyn

Sukcesem zespołu z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie zakończyły się eliminacje mistrzostw powiatu w koszykówce dziewczyn. W dniu 28 marca na sali gimnastycznej byłego „Elektryka” do walki awans przystąpiły zespoły ZSP nr 1, ZSP nr 2, ZSP nr 4, aby walczyć o finał mistrzostw powiatu (II LO Wejherowo oddało swoje mecze walkowerem).
W pierwszym meczu turnieju nasza drużyna spotkała się z zespołem gospodarzy (ZSP nr 2). Początek meczu nie był zbyt obiecujący, ale z minuty na minutę nasz zespół grał coraz lepiej i po trzeciej kwarcie nasze dziewczyny schodziły na przerwę mając dwu punktowe prowadzenie. Początek czwartej kwarty był bardzo zacięty,jednak w połowie kwarty gospodynie bardzo dobrze wykorzystały atut własnego boiska, rzucając kilka razy celnie za 3 punkty i w końcówce meczu nasz zespół już nie zdołał odrobić strat, przegrywając spotkanie jednym koszem.
Po 30 minutowej przerwie nasze reprezentantki znów były na boisku. Tym razem ich przeciwnikiem był zespół „Sobieskiego” (ZSP nr 1), z którym musieliśmy wygrać, aby myśleć o awansie. W tym spotkaniu nasze dziewczyny grały bardzo dobrze, kontrolując wynik od samego początku i po czterech kwartach zeszły z boiska jako zwyciężczynie pewnie awansując do finału, który odbędzie się w najbliższą środę.

Trzymamy kciuki i życzymy medalu.

Loading the player ...