Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Targi Technki Motoryzacyjnej - Poznań 2014

W piątek, 28 marca, o godzinie 4.30 zebraliśmy się przy szkole, aby wyruszyć dwoma autobusami z młodzieżą do Poznania, na kolejne Targi Techniki Motoryzacyjnej. Niestety - już na początku wycieczki trzeba było czekać na spóźnialskich - jednego opiekuna oraz dziewczyny, której podobno budzik nie chciał zadzwonić (biedny budzik!). Trasa do Poznania minęła spokojnie. Mimo dwukrotnego zatrzymywania się na stacjach benzynowych, niektórzy musieli podczas jazdy wykorzystywać inne naczynia będące pod ręką... (miejmy nadzieję, że szyjka butelki nie była za wąska)
O godzinie 10.30 weszliśmy na targi. Tam młodzież dostała wolną rękę do zwiedzania. A było co zwiedzać - 5 pawilonów oraz 300 wystawców - oprócz najnowszych modeli samochodów i motocykli, "domowe ich przeróbki" oraz odrestaurowane stare typy popularnych marek. Jednym słowem, dla każdego było coś interesującego. Na targach spotkaliśmy młodzież i opiekunów, którzy brali udział w Ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Samochodowej, zajmując wysokie miejsca relacja z zawodów.
O godzinie szesnastej zbiórka przed wejściem i powrót do autokarów. Z dwoma przystankami, jednym krótszym i jednym dłuższym (KFC) dojechaliśmy, pełni wrażeń z targów, do Wejherowa.

Do zobaczenia za rok