Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Ogólnopolski Turniej Wiedzy Samochodowej, Poznań - 28.03.2014

Kolejny raz 6-osobowa reprezentacja naszej szkoły (3 uczniów szkoły zawodowej i 3 uczniów technikum) pod kierunkiem p. Waldemara Marcinkiewicza wzięła udział w XX Ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Samochodowej. Poznański turniej należy do największych imprez tego typu organizowanych w Polsce. Do udziału w konkursie zgłosiło się 236 uczniów z 63 szkół z całego kraju. Nasi reprezentanci wypadli dobrze zajmując miejsca (wyniki nieoficjalne, gdyż organizator nie opublikował komunikatu końcowego) w drugiej dziesiątce.
W kategorii szkół zawodowych miejsce 10 zajął Bartosz Hallmann z klasy IIIa, a 11 Adam Miszkowski z klasy IIIb. Trzecim z naszych reprezentantów był Bartłomiej Michałek z klasy IIIa, który uplasował się w okolicach 20-25 miejsca.
W kategorii techników najlepszy wynik osiągnął Paweł Milbrod, dalej Karol Kaleta i Marcin Kożyczkowski. Wyniki naszych uczniów sklasyfikowały naszą szkołę na miejscach 10-15. Nagrodą dla wszystkich uczestników było darmowe wejście na targi motoryzacyjne, dla najlepszych indeks Politechnik Poznańskiej oraz wartościowe nagrody rzeczowe dla uczniów szkół zawodowych. Mam nadzieję że za rok będziemy jeszcze mocniejsi i nagrody główne będą nasze.

Ale i tak gratulujemy