Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Srebrny medal dziewcząt

Na bardzo dobrym drugim miejscu nasza reprezentacja dziewcząt zakończyła rozgrywki w mistrzostwach powiatu w koszykówce. Podczas turnieju finałowego nasz zespół zagrał bardzo dobrze nie dając żadnych szans rywalkom z ZSP nr 1 w Rumi, których pokonał aż 35:9, następnie nasze dziewczyny odniosły zasłużone zwycięstwo nad ZSP nr 3 z Wejherowa 24:20 i dzięki tym zwycięstwom wywalczyliśmy srebrny medal.
Pozostał jednak mały niedosyt i sportowa złość, że nie zdołaliśmy pokonać w eliminacjach zespołu z ZSP nr 2 który wygrał wszystkie swoje mecze, a choć jedna jego porażka dawała nam złoto.
Skład zespołu: Aneta Plotzka, Marta Detlaff, Magdalena Pieper, Aleksandra Potrykus, Dominika Sidorowicz, Patrycja Zawitkowska, Edyta Szymańska, Agata Okroy, Marianna Kowalska, Sandra Joskowska, Marta Damaszk. Opiekunowie: Adam Duda i Maciej Syska.
Kolejność końcowa:
1. ZSP nr 2 Wejherowo