Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Trzy medale w Mistrzostwach Powiatu w Indywidualnych Biegach Przełajowych

W piątek 4 kwietnia 2014r. w Rumi odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Indywidualnych Biegach Przełajowych. W kategorii szkół ponadgimnazjalnych na starcie stanęło 20 dziewcząt i chłopców. Dziewczęta miały do pokonania 1000 m - najlepiej wypadła Marta Topp, która przybiegła na drugim miejscu, czwartą pozycję z sekundową stratą do trzeciej zawodniczki zdobyła Agnieszka Mostowska. Na kolejnym siódmym i ósmym miejscu przybiegła Katarzyna GrubbaNatalia Treder. Występ dziewcząt w tym roku uważamy za wyjątkowo udany.
Chłopcy startowali na 1500 m. Na początku prowadzenie na dystansie przejął na siebie Dariusz Krzysztofik, za nim blisko trzymał się Łukasz Wiśniewski, który na drugim okrążeniu wyszedł na prowadzenie i nie oddał już pierwszego miejsca do końca meldując się mecie z 50 m przewagą nad drugim zawodnikiem. Rewelacyjnie spisał się także Karol Kass, który ukończył bieg na trzeciej pozycji. Reszta naszych chłopaków ukończyła bieg również na wysokich lokatach – Robert Dybowski na siódmej pozycji, Rafał Lesner na ósmej, a Dariusz Krzysztofik na jedenastym miejscu.
Za tydzień 11 kwietnia odbędą się Mistrzostwa Województwa w Gdyni, na które jedzie czwórka naszych reprezentantów : Marta Topp, Agnieszka Mostowska, Łukasz Wiśniewski i Karol Kass.
Gratulujemy