Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Koszykówce Chłopców

Tegoroczne rozgrywki męskiej koszykówki rozegrane zostały w jednej grupie systemem każdy z każdym. Jako, że meczy dużo, zawody podzielone zostały na trzy dni. Każda drużyna miała do rozegrania pięć meczów. Jakimś cudem w pierwszym dniu rozgrywek trafiliśmy na dwie najsilniejsze drużyny: gospodarzy – ZSP nr 1 w Rumi i zespół z „Bukowej”. Tego dnia nie szło nam najlepiej. Momentami tylko byliśmy w stanie dorównywać przeciwnikowi.
Drugiego dnia już było dobrze. Gra się chłopakom układała. Trafialiśmy i dobrze broniliśmy. Z Redą wygraliśmy wysoko, a z Elektrykiem nawiązaliśmy równorzędną walkę, przegrywając jednym punktem, choć mieliśmy jeszcze piłkę w górze, ale nie trafiliśmy. Końcówka była tak emocjonująca, że w ostatnich 4 minutach komplet fauli miało już trzech naszych podstawowych zawodników.
Trzeci dzień miałem już przyjemność oglądać na siedząco, wstając tylko na „czas” brany przez trenera z „Budowlanych” (czy Oni mają tam naprawdę taki kierunek kształcenia?), choć jeden z chłopaków urządził mi zimny prysznic to i tak występ można uznać za udany. Skończyliśmy turniej na dobrym czwartym miejscu.

Gratulujemy