Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Goethe Zertifikat C1

Rok szkolny dla tegorocznych maturzystów wielkimi krokami zbliża się ku końcowi. Dla klasy 3e to właśnie dzisiaj emocje sięgnęły zenitu, ponieważ przystępowali oni do niewątpliwie najtrudniejszego dla nich egzaminu językowego, jakim jest Goethe Zertifikat C1. Odwagi do zmierzenia się z testem wystarczyło trzynaściorgu śmiałkom. Co prawda na wyniki trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, ale nastroje poegzaminacyjne pozwalają nam spać spokojnie. Jutro trzymamy kciuki za wszystkich, którzy przystępują do certyfikatu z angielskiego!
Egzaminatorki z Goethe Institut w Gdańsku nie kazały naszym uczniom długo czekać na wyniki piątkowego egzaminu Goethe Zertifikat C1. Grupa, która zmierzyła się z tym wyzwaniem poradziła sobie śpiewająco. Najwyższy wynik (97%) uzyskała Karolina Funk. Ocenę bardzo dobrą zdobyły także Ewelina Engelbrecht oraz Dosz Aleksandra.
Wszystkim bardzo serdecznie gratulujemy i czekamy na wysokie wyniki z matury na poziomie rozszerzonym!

Goethe Zertifikat C1 Goethe Zertifikat C1 Goethe Zertifikat C1 Goethe Zertifikat C1 Goethe Zertifikat C1 Goethe Zertifikat C1 Goethe Zertifikat C1 Goethe Zertifikat C1