Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Mistrzostwa Województwa w Indywidualnych Biegach Przełajowych - Gdynia

Ponad 500 uczniów ze szkół podstawowych,gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych z dwudziestu dwóch powiatów wzięło udział w Mistrzostwach Województwa Pomorskiego w Indywidualnych Biegach Przełajowych. Zawody odbyły się 11 kwietnia 2014 r. w Gdyni w Parku Marysienki tuż obok nadmorskiego klifu w Orłowie. Trasy biegów były bardzo wymagające ze stromymi zbiegami i podbiegami oraz wystającymi korzeniami - nie obyło się bez urazów i kontuzji.
Chłopcy rywalizowali na dystansie 1500 m a dziewczęta na 1000 m. Naszą szkołę reprezentowało sześć osób i najlepiej z nich wypadli Marta Topp (miejsce dziesiąte) oraz Łukasz Wiśniewski (miejsce ósme). Reszta naszych reprezentantów zmieściła się w pierwszej dwudziestce (Agnieszka Mostowska - siedemnasta, Katarzyna Grubba - dwudziesta,Karol Kass - dwunasty i Robert Dybowski - osiemnasty).
Powiat Wejherowski ukończył rywalizację z jednym srebrnym medalem, który zdobyła Martyna Niećko z "Bukowej".