Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

XII Edycja Szkolnej Internetowej Gry Giełdowej

14 kwietnia 2014 roku nasi uczniowie wzięli udział w uroczystości zakończenia XII edycji szkolnej internetowej gry giełdowej, która miała miejsce na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
Celem projektu, którego koordynatorem jest pan Jacek Brzeziński jest edukacja ekonomiczna młodzieży w zakresie mechanizmów działania rynku kapitałowego oraz giełdy. Dzięki dostępowi on-line do giełdowego systemu transakcyjnego, zespoły uczestniczące w Grze mogą zainwestować wirtualne 100000 zł w akcje spółek notowanych na warszawskim parkiecie. Wygrywają zespoły, które osiągną największy zysk z giełdowych inwestycji. Organizatorem projektu jest Fundacja 2065 im. Lesława A. Pagi. W projekcie wzięło udział 8500 zespołów z 850 szkół -razem 27788 uczniów z całej Polski.
Nasi uczniowie z klasy II E Tomasz Kotkowski, Bartosz Babiś i Remigiusz Sommer w rankingu gry podstawowej jako Wejher 26 otrzymali wyróżnienie zajmując 12 miejsce w całej Polsce (w poprzednim roku zajęli 50 miejsce, można więc zauważyć olbrzymi progres). Uczniowie IV A technikum jako WejherTech 11 w dogrywce na kontraktach terminowych zajęli 4 miejsce w Polsce, również otrzymując wyróżnienie. Laureaci oprócz dyplomów otrzymali nagrody rzeczowe: odtwarzacze blu-ray oraz odtwarzacze MP4. Serdecznie gratulujemy i życzymy sukcesu w przyszłorocznej XIII na pewno nie pechowej edycji projektu.
Gratulujemy