Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

I etap Olimpiady Matematycznej

We wtorek 15.04.2014 uczniowie klasy II aT wzięli udział w I etapie Olimpiady Matematycznej, zorganizowanej w ramach projektu „Wspomaganie nauczania matematyki…”, przy współpracy z Politechniką Łódzką. Olimpiada odbyła się z wykorzystaniem stworzonej na potrzeby projektu platformy edukacyjnej.
Zmagania z zadaniami uczniowie zakończyli z bardzo dobrymi wynikami, pięciu najlepszych (liczy się oczywiście poprawność wykonania zadań i czas) przejdzie do drugiego etapu. A potem - jeśli dopisze szczęście i forma - etap ogólnopolski w Łodzi.
3mamy kciuki!

I etap Olimpiady Matematycznej I etap Olimpiady Matematycznej I etap Olimpiady Matematycznej I etap Olimpiady Matematycznej