Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie

Mecz piłki nożnej rozegrany pomiędzy drużyną złożoną z uczniów klasy IV B technikum a nauczycielami „samochodówki”, wzbudzał olbrzymie emocje zarówno zawodników jak i kibiców obydwu zespołów. Szansa na wygraną spowodowała, że kibice obu drużyn wypełnili po brzegi trybuny boiska sportowego przy ul. Sobieskiego 344.
Przez pierwsze dziesięć minut sytuacja na boisku wydawała się nieciekawa. Piłkę na początek przejęła drużyna technikum. Dośrodkowują, przybliżają się coraz bardziej do nauczycielskiej bramki! Nie!!! Nauczyciele przejęli piłkę. Niestety nie obeszło się bez faulu. Ucierpiał Sebastian Cieślikowski. Damian Czoska podaje do Kowalskiego (przyśpieszenie tonu) i gool, piłka precyzyjnie wpada do bramki ok. 10 cm od słupka, co za radość w drużynie. W 17.minucie Karol Kass zagrał niecelnie w okolicach linii środkowej, w efekcie czego z piłką popędził Mariusz Pionk, w pole karne zagrał Czoska, a celnym strzałem akcję wykończył Tomasz Czepek.
W pierwszej połowie zawodnicy technikum przetoczyli się jak walec po zielonej murawie boiska, miażdżąc przeciwników w stosunku 3 do 0. Druga połowa meczu zastała zawodników nauczycieli zmobilizowanych i zdeterminowanych w najwyższym stopniu. Już po pierwszych kilku minutach widać było, że zespół nie ma najmniejszego zamiaru poddać się bez walki. Przepiękne i odważne akcje w ataku, szczególnie: Krystina Rycherta, Sebastiana Cieślikowskiego, Macieja Skoka, Macieja Syski, Leszka Kamińskiego, Waldka Marcinkiewicza i Andrzeja Nazaruka vel „Endriu” oraz determinacja zespołu i nad podziw zgrane kopnięcia spowodowały, że mecz był naprawdę emocjonujący. Do wykonania rzutu wolnego podszedł Sławek Szmuda, przymierzył i uderzył. Piłka nabrała niespodziewanej rotacji i wpadła do bramki obok zaskoczonego Wojciecha Raka. Niewątpliwie na uznanie zasługuje bramkarz nauczycieli, Adam Duda oraz jego zmiennik Leszek Kamiński. Jednak niekwestionowanymi królami meczu zostali Dawid Kowalski i Tomasz Czepek. Brawurowe akcje podbramkowe i świetna koordynacja gry z całym zespołem dały rezultat. Zawodnicy niczym błyskawica, nic nie robiąc sobie z asysty obrońców, potężnymi strzałami kończyli swoje akcje w bramce przeciwnika, dzięki czemu mecz zakończył się wynikiem 4 do 1.
Duże emocje wzbudziły rzuty karne uczniów, którzy mogli wybrać bramkarza ( wśród nauczycieli). Największą popularnością cieszył się Adam Duda. Nie tylko męska część młodzieży podjęła się wyzwania strzelania bramek nauczycielom. Swoich sił spróbowały uczennice: Aneta Plotzka i Luiza Kass. Z rzutami karnymi zmierzyły się także belferki: Anna Guziuk (w ciekawych ciżemkach z ćwiekami) i Wioletta Sokół. Niestety, oba strzały były niecelne. Honor nauczycielek obroniła Zuzanna Sławińska, nie dając żadnych szans stojącemu na bramce Waldkowi Marcinkiewiczowi.
Żywiołowo i niezmiernie emocja lnie, niemalże jak Tomasz Zimoch mecz komentował Maciej Mijewski. Podziękowania należą się również Stefanowi Machalińskiemu za obiektywizm przy sędziowaniu.
Jednak największe słowa uznania kierujemy do Marcina Nowickiego i Dawida Kowalskiego, którzy razem z kolegami z klasy wpadli na pomysł zorganizowania meczu charytatywnego. Wydarzenie to dostarczyło wiele radości nauczycielom i uczniom, ale przede wszystkim był pretekstem, aby pomóc ciężko choremu Maciejowi Dunst. Dzięki wielkim serduchom obu drużyn i całej społeczności szkolnej udało się zebrać prawie tysiąc złotych.
Za pomoc i odzyskaną wiarę w ludzi dziękowała pani Justyna, mama Maćka, która mecz oglądała z najmłodszym synem.
Wszystkim serdecznie dziękujemy !!!!!

Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie Mecz charytatywny: nauczyciele kontra uczniowie