Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Turniej ekologiczny

Dnia 24.04.2014 w naszej szkole został zorganizowany turniej ekologiczny z okazji Dnia Ziemi, w którym brało udział dziewięć klas pierwszych. Do konkursu wiedzy przystąpiły dwuosobowe drużyny z poszczególnych klas. Pytania dotyczyły materiału z zakresu zanieczyszczenia środowiska naturalnego, racjonalnego gospodarowania zasobami przyrody oraz ochrony środowiska.
W konkursie wiedzy wyłoniono 3 najlepsze drużyny: I miejsce zdobyli uczniowie z klasy I E oraz I P, drugie miejsce zdobyła drużyna z klasy I M. Podczas turnieju jury wybrało najlepszy plakat pt. "Korzystaj mądrze z wody" - nagrodę zdobyła Agnieszka Kowalewska z klasy I afT. Nagrodę za najlepszy strój ekologiczny otrzymała uczennica klasy I b Agnieszka Mostowska. Na zakończenie wszystkim klasom zostały wręczone pamiątkowe dyplomy. W tym dniu wyznaczeni uczniowie wzięli także udział w akcji "Sprzątania Świata" terenów wokół szkoły.
Turniej ten miał na celu uświadomienie uczniom zagrożeń cywilizacyjnych i możliwości zapobiegania im, a także podwyższenie świadomości ekologicznej naszej młodzieży.
Dobra zabawa!