Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Zakończenie roku klas maturalnych

25 kwietnia 2014r. odbyło się w naszej szkole uroczyste zakończenie roku szkolnego dla tegorocznych maturzystów. Jak co roku, jest to dzień, w którym radość łączy się z odrobiną smutku i żalu, że nadeszła pora rozstania. Tegoroczna akademia miała wymiar bardzo tradycyjny – rozdawanie licznych nagród i wyróżnień przeplatało się z występami wokalnymi. Na szczególną uwagę zasługują przede wszystkim Marta Świniarska, uczennica klasy IIIp, która uzyskała najwyższą średnią z trzech lat wśród tegorocznych abiturientów oraz Justyna Klinkosz (III b) i Dawid Łaga (III LP), których zaangażowanie w sportową walkę zostało nagrodzone tytułami Najlepszego Sportowca Szkoły.
Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjlanych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie postanowiło nagrodzić w tym roku następujące osoby:
Martę Świaniarską — za uzyskanie najwyższej średniej ocen z trzech lat nauki w klasach licealnych — TABLET I KSIĄŻKĘ
Amandę Szotrowską, Natalię Wejer, Marlenę Muszkę, Martę Sychowską, Agatę Pieper, Justynę Klinkosz, Annę Jereczek, Agnieszkę Hebel, Karolinę Funk, Tomasza Woźniaka, Michała Gresztę, Mateusza Czeredę, Szymona Doppke — za godne reprezentowanie szkoły w konkursach, olimpiadach i zawodach na szczeblu wojewódzkim w roku szkolnym 2013/2014 — PAMIĄTKOWĄ STATUETKĘ I KSIĄŻKĘ
Amandę Menard i Dominikę Piątkowską — za pomoc w dokumentowaniu wydarzeń szkolnych — KSIĄŻKĘ
Zakończenie roku szkolnego było także okazją do rozdania Goethe Zertifikat C1 dla trzynaściorga uczniów klasy III e, wśród których najlepszy wynik osiągnęła Karolina Funk.
Po uroczystej akademii wychowawcy klas III LO i LP oraz klas IV T po raz ostatni spotkali się ze swoimi wychowankami. Rozstanie na pewno nie było łatwe, ale wszyscy mamy nadzieję, że i po zakończonych egzaminach maturalnych nasi absolwenci chętnie będą wracali do szkoły, by dzielić się własnymi wrażeniami i sukcesami w nowym, dorosłym już życiu. Póki co trzymamy kciuki za 100% wyniki na maturze.
Powodzenia!

Loading the player ...

Również jedenastu uczniów klasy Technikum Uzupełniającego nr 3 dla Dorosłych również z sukcesem zakończyło trzyletni etap nauki. Etap trudny, ponieważ uczęszczanie do szkoły musieli pogodzić z codzienną pracą zawodową. Za nich również trzymamy kciuki na maturze oraz egzaminie zawodowym.

Zakończenie roku Technikum Uzupełniającego nr 3 dla Dorosłych