Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Słowianki z Samochodówki

Głosujcie na „Słowianki z Samochodówki”

W dniu 30 kwietnia uczennice naszej szkoły wzięły udział w międzynarodowym, internetowym konkursie THE SCHOOL DANCE 2014 zorganizowanym dla szkół i przedszkoli Słowacji, Czech i Polski, który firmowała organizacja EDULAB i akademia tańca Petra Modrovskiego oraz Jána Ďurovčíka DANSOVIA. W Polsce głównym partnerem jest Young Digital Planet.
Zadaniem uczestników było wykonanie tańca w kategorii BEST DANCE lub LOKAL DANCE, a także przygotowanie co najmniej jednego materiału interaktywnego prezentującego dany region. Uczestnicy mieli stworzyć interaktywny plakat GLOG, który można prosto przygotować przy użyciu bezpłatnego narzędzia GLOGSTER na stronie www.glogster.com. Dziewczęta zaprezentowały układ taneczny do piosenki „My Słowianie” Donatana i plakat na temat Kaszub, po to by promować naszą szkołę i jak sądzę rozwijać swoje zainteresowania. Atrakcyjne nagrody - wycieczka do Disneyland Paris, dni tańca z profesjonalnymi tancerzami DANSOVIA, a także wiele innych wartościowych wyróżnień przekazanych przez partnerów konkursu, to cel w sferze marzeń, ale możliwy do spełnienia, dzięki Waszym głosom!
Dziękujemy wszystkim osobom, które pomagały w realizacji projektu

Głosujcie na „Słowianki z Samochodówki” na: kliknij pod filmem HLAZUJ CEZ FACEBOOK

Loading the player ...

Słowianki z Samochodówki
Na zdjęciu od lewej: Weronika Wenta 2hLO, Klaudia Sikora 2hLO, Agnieszka Klebba 2hLO,
Marta Mikulska 2hLO, Maria Zając 2hLO, Nikola Okrój 2mLO, Katarzyna Klassa - organizacja,
Grzegorz Czerwionka – montaż dźwięku, brakuje na zdjęciu Natalii Radtke hLO,
Edyty Bochentyn 2hLO, Karoliny Wanke hLO - kamera.