Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Plener foto

Dnia 08.05.2014 grupa uczniów fototechnika, dla których niestraszne są bagna, ćmy, pająki, jaszczurki, żaby i chrabąszcze, wybrała się na wycieczkę plenerową do Perlina. Pomimo niesprzyjającej pogody, udało się wyrwać troszkę promieni słonecznych. Zadaniem każdego uczestnika było wykonanie fotografii przyrodniczej z zastosowaniem obiektywu do makrofotografii. Podekscytowaniu i wrzaskom nie było końca. Każdy próbował samodzielnie znaleźć modela do zdjęć. Najbardziej fotogeniczny okazał się pewien rzadki okaz chrabąszcza – oleica fioletowa. Ten cudowny dzień zakończyliśmy wspólnym grillowaniem i specjalnym daniem przygotowanym przez Kamilę i Natalię.