Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Bieg Europejski w Gdyni

Była to już druga w tym roku runda Grand Prix Gdyni w Biegach Ulicznych. W tej edycji wzięło udział ponad 7000 uczestników z czego 5200 osób w Biegu Głównym na 10km. Nasze dziewczyny zdominowały Bieg Szkół Ponadgimnazjalnych, gdzie w stawce trzydziestu dwóch zawodniczek czternaście z nich reprezentowało "Samochodówkę". Zwycięstwo Marty Topp w tej kategorii z klasy 1b było wisienką na torcie.
W Biegu Głównym mieliśmy sześciu reprezentantów: Łukasza Wiśniewskiego, Nataniela Prałata, Michała Gresztę, Małgorzatę Langę oraz pani Katarzynę Klassa i panią Maria Maj-Roksz. Najlepiej spisał się Łukasz Wiśniewski z 2m LO, który wygrał swoją kategorię wiekową i poprawił swój rekord życiowy.
Bieg ukończyło 1500 kobiet i 3600 mężczyzn. Ciekawostka: W Biegu Szkół Ponadgimnazjalnych wystartowało 31 kobiet i tylko 8 mężczyzn.Brawo Dziewczyny!!!!!!!
Kolejna edycja Grand Prix już 21 czerwca gdzie organizatorzy zapraszają na Bieg Świętojański, dodatkową atrakcją jest godzina startu - 23:59.
Poniżej wyniki naszych reprezentantów:

Imie i Nazwisko Czas Miejsce w kat. wiekowej Imie i Nazwisko Czas Miejsce w kat. wiekowej
Marta Topp
BIEG GŁÓWNY

Imie i Nazwisko Miejsce w kat. Open Miejsce w kategorii wiekowej Czas
Łukasz Wiśniewski
42 miejsce 1 miejsce 34m:39s (rekord życiowy)
Maria Maj-Roksz
303 miejsce 3 miejsce 39m:49s
Nataniel Prałat
507 miejsce 14 miejsce 41m:52s
Michał Greszta