Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Książka w moim życiu

Dnia 21 maja b.r. w bibliotece szkolnej odbyło się rozdanie nagród i dyplomów laureatom konkursu fotograficzno-plastycznego p.t. "Książka w moim życiu" ogłoszonego jeszcze na początku kwietnia.
Na konkurs zorganizowany przez bibliotekę szkolną przy współudziale nauczyciela fotografii napłynęło kilkanaście prac fotograficznych i dwie plastyczne.
Jury (p. M.Nowak, p. M.Sil i p. E.Lechicka), które miało problemy z wyłonieniem tych najpiękniejszych postanowiło przyznać nagrody za miejsca I-III w kategorii: fotografia (odpowiednio: Klaudia Dettlaff, Wiktoria Markiewicz i Oliwia Pieper) oraz wyróżnienie dla Danuty Detlaf. W kategorii plastycznej natomiast I miejsce i nagrodę otrzymała Agnieszka Kowalewska, a wyróżnienie także z nagrodą Klaudia Gdańska.
Swoje nagrody i dyplomy uczennice otrzymały z rąk pani dyrektor Anny Wilk, która również pozostała pod wrażeniem pięknych i ciekawych prac naszej uzdolnionej młodzieży. Serdecznie gratulujemy i zapraszamy do kolejnej edycji tego konkursu już za rok:).

Konkurs - Książka w moim życiu Konkurs - Książka w moim życiu Konkurs - Książka w moim życiu