Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

XVIII kurs spawania

W piątek 23 maja, oprócz ważnych wydarzeń szkolnych: turnieju i parady Jakuba Wejhera, odbył się w naszej szkole egzamin spawalniczy dla uczniów naszej szkoły. To był już ósmy kurs organizowany przez Stowarzyszenie Wejhera - połączony z kursem organizowanym przez Samorząd Województwa Pomorskiego, współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, realizowanego projektu „Pomorskie – dobry kurs na edukację. Szkolnictwo zawodowe w regionie a wyzwania rynku pracy”. W ramach kursu marszałkowskiego czterdziestu pięciu uczniów naszej szkoły przystąpiło do egzaminu, a trzynastu z ramienia Stowarzyszenia.
logo
Miłe dla wszystkich, także dla instruktorów naszej szkoły, były słowa egzaminatora, że tak dobrze "nauczonych" w naszej szkole spawaczy, mógłby z czystym sumieniem polecić niejednej firmie.
Tak trzymać panowie!!!