Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Wejherowo biega

Ponad 700 uczestników stanęło na starcie w sobotę 24 maja 2014 r. w Parku Miejskim w Wejherowie w ramach ogólnopolskiej akcji "Cała Polska Biega". Nie zabrakło również naszych reprezentantów, którzy licznie wzięli udział w zawodach. Biegi miały charakter rekreacyjny, liczył się udział i dobra zabawa. Każdy zawodnik otrzymał koszulkę oraz medal. Do wybory były trzy dystanse: 400m dla rocznika 2007 i młodszych oraz 2 i 4km do wybory dla reszty uczestników. Biegi były poprzedzone pokazem kickboxingu, karate oraz fitnessu.
Na mecie medale wręczał Wiceprezydent Miasta Bogdan Tokłowicz.

Wejherowo biega Wejherowo biega Wejherowo biega Wejherowo biega Wejherowo biega Wejherowo biega Wejherowo biega Wejherowo biega Wejherowo biega