Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego w Lekkoatletyce

10 MEDALI NA MISTRZOSTWACH POWIATU WEJHEROWSKIEGO W LEKKOATLETYCE

Dnia 27 maja 2014 r. w Redzie odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Lekkoatletyce. Zawodnicy rywalizowali w ośmiu konkurencjach. W tym roku w klasyfikacji drużynowej dziewcząt i chłopców zajęliśmy drugie miejsce zaraz za Liceum Ogólnokształcącym nr 1 w Rumi.
Poniżej osiągnięcia naszych reprezentantów:

100 m kobiet

10m 23cm

Sztafeta kobiet 4x100
Sztafeta mężczyzn 4x100
Dyskwalifikacja za przekroczenie strefy zmian

4.Robert Dybowski, Mateusz Lipiński,
   Krystian Gapski, Bartosz Soroka

Rzut oszczepem kobiet
Rzut oszczepem mężczyzn
4. Agata Okroy
6 Aneta Plotzka