Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Aktywni w WCK

Masz ochotę działać w wolontariacie, wyjechać na wymianę młodzieżową, masz pomysły na pokazanie siebie i angażowanie innych w te działania? Jeśli tak, to zapraszamy na cykliczne spotkania w Wejherowskim Centrum Kultury, na których wymieniamy się pomysłami, robimy burzę mózgów no i zdajemy sobie sprawę, że mamy także wpływ na to, co dzieje się w naszym mieście. Informacja o najbliższym spotkaniu wkrótce na Librusie, aktualności także na facebooku „Aktywni w WCK”.
Z inicjatywy Weroniki Góry (Ie LO) i Pauli Piątek (IIe LO) dnia 1 czerwca zorganizowano konkurs plastyczny z okazji Dnia Dziecka. Dzięki zaangażowaniu dziewczyn na wielu dziecięcych buziach zagościł uśmiech, a prace można było podziwiać w holu WCK.

Aktywni w WCK Aktywni w WCK  Aktywni w WCK