Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Wycieczka do oczyszczalni ścieków w Dębogórzu

Dnia 04.06.2014 r. klasa Im LO wraz z dwoma opiekunami wybrała się na wycieczkę do oczyszczalni ścieków w Dębogórzu. Zbiórka przy szkole była o godzinie 8.30. Po przybyciu do obiektu klasa udała się na kilkunastominutową prezentację o funkcjonowaniu oczyszczalni. Następnie, pod przewodnictwem pani pracującej na terenie obiektu, wycieczka poznawała kolejne etapy przeróbki zanieczyszczeń. Krótkie wykłady przy każdym z obiektów pozwoliły lepiej poznać funkcjonowanie oczyszczalni. Wycieczka była bardzo udana i dostarczyła uczestnikom wielu nowych, przydatnych informacji.

Wycieczka do oczyszczalni ścieków w Dębogórzu Wycieczka do oczyszczalni ścieków w Dębogórzu Wycieczka do oczyszczalni ścieków w Dębogórzu Wycieczka do oczyszczalni ścieków w Dębogórzu