Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

III Pomorski Konkurs Piosenki Angielskiej

Po co spędzać słoneczną, gorącą czerwcową sobotę na plaży, skoro można przeżyć wyjątkowo urocze chwile w chłodnym półmroku kino-teatru Grom na Oksywiu?....:)
7.06.2014 w Gdyni odbył się III Pomorski Konkurs Piosenki Angielskiej "Music and Fun", w którym udział wzięła ponad setka utalentowanych młodych ludzi. Rywalizowali oni w czterech kategoriach wiekowych: szkoły podstawowe, gimnazja, szkoły ponadgimnazjalne i OPEN, a także jury rozróżniało solistów i zespoły.
Solistów w naszej kategorii wiekowej reprezentowała Agnieszka Klebba (Iih LO) z piosenką Mamma Mia ABBY. Zespół w składzie Malwina Sarzyńska i Aleksandra Hinc (Ip LO) zaśpiewał piosenkę LISTEN Beyonce. Po całym dniu przesłuchań konkursowych, około godziny 18:00 rozpoczął się koncert galowy połączony z rozdaniem nagród. Zgodnie z (ukrytymi;)) oczekiwaniami, Ola Hinc i Malwina Sarzyńska fantastycznie wyśpiewały dla naszej szkoły I miejsce.
Gratulujemy!

III Pomorski Konkurs Piosenki Angielskiej III Pomorski Konkurs Piosenki Angielskiej III Pomorski Konkurs Piosenki Angielskiej III Pomorski Konkurs Piosenki Angielskiej