Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

18 wielki przejazd rowerowy

W dość licznej grupie uczniów, nauczycieli, pracowników, absolwentów i przyjaciół szkoły spotkaliśmy się na rynku wejherowskim, aby uczestniczyć w osiemnastym już wielkim przejeździe rowerowym.
Od kilku lat Przejazd nie jest jednak tylko gdańską imprezą, ale metropolitalną. Uczestniczą w nim bowiem dwa peletony - północny - wyruszający z Wejherowa (przez Redę, Rumię, Gdynię, Sopot) oraz południowy, który w tym roku po raz pierwszy wyruszył z Tczewa, by przez Pruszcz połączyć się z największym zgromadzeniem rowerzystów w Gdańsku.
Oba peletony wyruszały o różnych godzinach, aby jednak w tym samym momencie spotkać się na Drodze Zielonej przy granicy Gdańska i Sopotu i zakończyć przejazd na placu przy Ergo Arenie. Tam odbył się wielki rowerowy piknik z udziałem tysięcy rowerzystów z ośmiu miast.
Organizatorzy oszacowali liczbę uczestników na około 8000, natomiast nasze pobieżne wyliczenia wykazały, że z Wejherowa wyruszyło ponad 1000 osób.