Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Mistrzostwa Powiatu w Piłce Nożnej

W dniu 9 czerwca 2014 r. w Rumi zostały rozegrane Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Nożnej 11-osobowej. W zawodach o Mistrzostwo Powiatu udział wzięło 9 zespołów, podzielonych na trzy grupy.
W pierwszej grupie były zespoły: ZSP nr 4 Wejherowo, NSR Wejherowo, ZSO nr 2 LO Wejherowo. Mecze eliminacyjne rozegrano 29.05.2014 r., a zwycięzcą okazał się nasz zespół.
W drugiej grupie, zespoły ZSP nr 2 Wejherowo, ZSP Reda, ZSP nr 3 Wejherowo, rozegrały eliminacje 29.05.2014 r. Tutaj zwycięzcą okazał się zespół ZSP nr 2 Wejherowo.
I wreszcie w grupie trzeciej, odbywającej swoje mecze 30.05.2014 r., spośród drużyn: ZSP nr 1 Rumia, ZSP nr 1 Wejherowo, ZSP nr 2 Wejherowo, najlepszy okazał się zespół ZSP nr 1 Rumia.
Zwycięscy tych grup spotkali się 09.06.2014 w finale, który odbyły się w Rumi. Mecze zostały rozegrane systemem "każdy z każdym". Nasza drużyna pierwszy mecz rozpoczęła od remisu z ZSP nr 1 Rumia wynikiem 0:0, następnie nasz zespół wygrał mecz 2:0 z ZSP nr 2 Wejherowo. Mecz decydujący o zwycięstwie rozegrały zespoły ZSP nr 1 Rumia i ZSP nr 2 Wejherowo. Lepszy okazał się zespoły z Rumi wygrywając 6:0.
Mimo jednakowej ilości punktów nasz zespół gorszym bilansem bramek zajął II miejsce. Pomimo bardzo trudnych warunków atmosferycznych ( upał ) chłopaków należy pochwalić za determinację w dążeniu do zwycięstwa.
Naszą szkołę reprezentowali: Łukasz Leśnik, Daniel Miszkowski, Dawid Łaga, Maciej Bank, Michał Więcek, Mariusz Naczke, Remigiusz Sirocki, Piotr Bianga, Arkadiusz Klarecki, Jakub Streylau, Dariusz Krzysztofik, Maciej Korosacki, Adrian Roppel, Jacek Bober, Patryk Miotk, Krystian Gapski. Bardzo dziękuję chłopakom za zaangażowanie i walkę do ostatniej dosłownie kropli potu.