Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

XIV Finał Wojewódzkiej Licealiady w Lekkoatletyce

10 czerwca 2014 r. na stadionie miejskim w Chojnicach odbył się XIV Finał Wojewódzkiej Licealiady w Lekkoatletyce.
W zawodach wzięli udział reprezentanci 19-tu Powiatów Województwa Pomorskiego, w tym ośmioro uczniów naszej szkoły. Worek z medalami otworzyła Milena Wirkus z 1b LO, która skokiem na 4m 73cm zapewniła sobie brązowy medal, ustanawiając jednocześnie rekord życiowy. Kolejny medal zdobył Łukasz Wiśniewski, który w biegu na 1500 m przybiegł na drugiej pozycji, również z nowym rekordem życiowym 4m 14s. Po kolejny medal i rekord życiowy sięgnęła Marta Topp w biegu na 400 m. Zawodniczka dobiegła na drugiej pozycji z rewelacyjnym czasem 61s 95". Ostatnią konkurencją, w której sięgnęliśmy również po srebrny medal był rzut oszczepem, gdzie Kuba Socha (1b LO) rzucił oszczep na odległość 46m 71cm (i tu nie nie będzie niespodzianki, również rekord życiowy.
Inne wyniki naszych reprezentantów:
Agnieszka Mostowska - 800m dziewiąta pozycja z czasem 2min37s
Edyta Szymańska - pchnięcie kulą - dwunasta pozycja z wynikiem 7m73cm