Stowarzyszenie Wejhera działa już kilka lat, w ciągu których nie tylko zorganizowaliśmy spotkania dawno niewidzianych kolegów bądź współpracowników, ale przede wszystkim poprzez doświadczenie, entuzjazm, a także możliwości materialne, wspieraliśmy obecny system edukacyjny . Systematycznie, poprzez organizację lub finansowanie dodatkowych kursów i szkoleń motywujemy młodzież do osiągania lepszych wyników w nauczaniu. Wspieramy szkolenie zawodowe. Jednocześnie ciągle dbamy o budowanie dobrej atmosfery w szkole i kultywowanie tradycji.

Zakończenie roku szkolnego klas zawodowych 2014

W piątek 13.06.2014 r. o godzinie 11.30 odbyła się uroczystość pożegnania Absolwentów Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 2. Pięćdziesięciu jeden uczniów, z dwóch klas: w zawodzie mechanik pojazdów samochodowych oraz blacharz samochodowy, z sukcesem zakończyło trzyletni okres nauki. Uczniów pożegnała p. dyrektor szkoły Anna Wilk, wręczając nagrody ufundowane przez Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Samochodowych i Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie wyróżniający się uczniom. I tak:
Bartłomiej Michałek za uzyskanie najwyższej średniej ocen w ciągu trzech lat nauki - profesjonalny zestaw narzędzi,
Adam Miszkowski za godne reprezentowanie szkoły w ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Samochodowej - zestaw kluczy,
Bartosz Halman za godne reprezentowanie szkoły w ogólnopolskim Turnieju Wiedzy Samochodowej - zestaw kluczy,

Jednocześnie w imieniu Stowarzyszenia, Dyrekcji i wszystkich nauczycieli życzymy:
dalszych sukcesów w przyszłej pracy zawodowej oraz spełnienia marzeń