Deutsch macht Spass

W miniony poniedziałek, 16 czerwca uczniowie klasy 1e (Weronika Góra, Agnieszka Mikołajczyk) oraz klasy 2e (Klaudia Wyrzykowska, Tomasz Kotkowski) wcielili się w rolę „euro-ekspertów” podczas Konkursu Języka Niemieckiego dla wejherowskich gimnazjów „Deutsch macht Spass”.
Założeniem konkursu było rozwijanie zainteresowań językiem niemieckim, wzbudzanie motywacji do nauki, pogłębienie wiedzy oraz poszerzenie współpracy nauczycieli języka niemieckiego uczących w wejherowskich gimnazjach i w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie.
Uczniowie gimnazjów odgrywali scenki w języku niemiecki, odgadywali niemieckie hasła, oraz za pomocą gestów i rysunków odgadywali rebusy. Konkurs języka niemieckiego wygrali reprezentanci Gimnazjum nr 3. Mamy nadzieję, że z niektórymi z nich spotkamy się już we wrześniu!!!!

Deutsch macht Spass Deutsch macht Spass Deutsch macht Spass Deutsch macht Spass Deutsch macht Spass Deutsch macht Spass Deutsch macht Spass Deutsch macht Spass